Количката е празна
Всичко за женската еякулация
Всички тези въпроси се зараждат в мига, в който чуем думите "скуъртинг" или "женска еякулация". Ако за пръв път чувате този термин - това представлява експулсирането на течност от женските гениталии по време на оргазъм.

Много жени остават изненадани от способността си да го правят. Понякога се случва случайно. Някои откриват, че го могат на 18, други на 40. Трети никога.

Знае се от много време, че някои жени могат да произвеждат необичайна течност по време на оргазъм - в някои случаи изстрелваща се от влагалището със силата на воден пистолет. Хипократ и Кама Сутра споменават в записите си "женска сперма" (като книгата на любовта смята, че тя помага с правенето на деца). През 17 век холандският анатомист Ренер де Грааф публикува забележителен за времето си труд: "Относно детеродните органи на Жените", в който се описва тази течност и се свързва с ерогенна зона във вагината, която много наподобява мъжката простата.

И до ден днешен обаче не е ясно какъв процент от жените са "скуъртърки". Различни проучвания дават различни цифри - някъде между 10 - 54%, като количеството може да варира от 0.3мл до 150мл.

И все пак, каква е тази течност и откъде идва?

Една половина от проучванията твърдят, че може да е просто урина (изцяло или частично). В едно от изследванията се прави ултрасаунд на жени след ходене до тоалетна преди секс, след възбуда и след скуъртване. 

Резултатът е, че в началото пикочният мехур е празен, после е частично пълен и после отново е празен.

Въпреки това, други проучвания мислят, че е грешка да се смята, че този вид течност е просто урина. Химически изследвания на течността показват, че уреята и креатинът (съставките на урината) са в много ниски количества. Едно от засечените вещества в женската еякулация е антиген, характерен за мъжката простата - PSA.

Женските тела също имат простатна тъкан - парауретрални жлези, които се източват чрез отвори в ниския край на уретрата. Някои специалисти вярват, че тези жлези създават мистериозната течност по време на скуъртване. 

А защо е толкова трудно да се постигне?

По всяка вероятност причината е психологическа - когато има някакъв вид дразнене в областта на уретрата, човек усеща позив за уриниране. Затова много жени не се отпускат, стискат мускули и не позволяват на тялото си да скуъртне. 

За разлика от урината обаче, тази течност е бяла и не мирише. Според някои учени, целта на женския "еякулат" е да прочисти уретрата след секс, за да не се завъждат бактерии. Просто по случайност е много приятно.

Ок! Искам да опитам! Но... как?

Повечето жени, които успяват да еякулират, казват, че най-лесно го постигат със стимулация на G-точката: ерогенна зона на около 5 до 8см във вагината. Намира се от страната откъм пъпа и има малко по-различна на усещане повърхност от останалата част на вагината. Чрез нейното масажиране се стимулират въпросните парауретрални жлези, както и част от скритите "коренчета" на клитора, които не се виждат отвън.

1. Изследвайте зоната на G-точката – както споменахме по-горе, въпросната жлеза обикновено се намира в зоната на G-точката – два пръста в горната стена над входа на влагалището (откъм пъпа). Ако не сте открили своята G-точка, можете да прочетете този материал и да опитате специалните вибратори за G-точка стимулация.

2. Първо опитайте сами – за да се стигне до женска еякулация, жената трябва да е много отпусната и спокойна. Това невинаги може да се получи с партньор. За да не се чувствате притиснати от времето и да очаквате нетърпеливо да свършите, първо опитайте да се насладите на интимна сесия, в която нежно изследвате тялото си сами.

3. Не се стискайте – възможно е да усетите чувство, подобно на позив за уриниране. Не го стискайте! Просто се изпишкайте преди да се захванете с играта.

4. Напротив, опитайте се да го изкарате – изтласкването навън може допълнително да стимулира еякулацията по време на оргазъм.

5. Разгорещете се – ако е възможно, първо стигнете до оргазъм. По този начин тялото ви ще е възбудено и G-точката ще е по-лесна за откриване, докато тазовите мускули ще са по-отпуснати и ще предразположат изтласкването навън.

6. Забавлявайте се – запомнете, че всичко е в името на удоволствието! Независимо дали можете да еякулирате или не, най-важното е да изпитвате наслада по време на мастурбация и секс, и да се чувствате добре!

Някои жени се чувстват притиснати да скуъртват, от партньори, които са го гледали в порното. Актрисите споделят, че това много се търси и заплащането също е добро, стига да гарантират, че ще се случи. Голяма част от тях просто пият много вода преди акта и уринират, или пълнят вагината с вода чрез вагинален душ и после стягат мускулите си, за да я "изстрелят" навън. Така че за пореден път - каквото виждате в порното, не очаквайте вкъщи, защото е театър.

И не забравяйте, че сексът е нещо, на което да се наслаждаваме и да изпитваме, а не състезание или конкурс кой е по-по-най. Някои жени просто не могат да скуъртват и това е ОК. Някои могат - и това също е ОК. Важното е да се наслаждаваме на телата си!
« назад