Всичко за G-точката

Всичко за G-точката
7 май 2019

1.Какво е G-точката и къде се намира?

Медицински дефинирано, G-точката е гъбчеста маса с размерите на грахово зърно, която обхваща маточните жлези увити около уретрата. Заради близостта й с пикочния мехур много жени усещат позив за уриниране през първите секунди от стимулация на G-точката.

През по-голямата част от времето G-точката остава в нормален размер, но щом успеете да я възбудите тя се увеличава от повишения приток на кръв. Може да бъде различена и по леко набраздената си повърхност. Хубаво е да „затоплите” атмосферата с малко любовна игра, преди да започнете да търсите G-точката.

След като я откриете, също толкова важно е да знаете как да я стимулирате, за да получите своето голямо „О!”

2. Стимулация на G-точката

  • Не е за всеки

Важно е да знаете, че някои жени не са и никога няма да бъдат чувствителни към стимулация на G-точката. Една на двадесет жени дори може да го намери за неприятно, затова се постарайте първо да поговорите с партньорката си, за да разберете кое намира за приятно и кое - не. Втора причина е липсата на желание, което може да бъде възвърнато с подходяща стимулация и упражнения на тазовите мускули.

  • Всичко за голямото „О”.

Хората говорят за какви ли не начини за получаване на оргазъм, но най-главните източници на наслада са клиторът и G-точката. Оргазмите породени от стимулация на G-точката създават контракции около матката, докато клиторните оргазми са по-резки и създават контракции в тазовите мускули; Изпитването на двата вида оргазъм едновременно бива описвано като двоен оргазъм, който можете да почувствате много по-надълбоко в тялото си.

  • Бъдете подготвени

стимулиране на G-точкатаВъпреки че е хубаво да си имате любим, който да стимулира G-точка ви, ние ви препоръчваме да направите солово изпълнение като за пръв път. Така ще можете да координирате партньора си в последствие. При всяко положение мастурбацията е минимумът за сексуални експерименти. От друга страна обаче, може да ви е малко по-трудно да стимулирате G-точката си сами, затова ще ви предложим подходящи пози и за двете. Има няколко перфектни метода за стимулация на G-точката, които ще споменем, но за един от най-ефективните методи се счита използването на пръсти.

  • Солово изпълнение

Едно от най-важните неща тук е, подчертаваме двойно и дебело – да се уверите, че ноктите ви са добре изрязани и загладени, а ръцете ви са добре измити!

Започнете да си играете със себе си така, както го правите обикновено, като отделяте на клитора толкова внимание, колкото желаете (някои жени предпочитат да свършат веднъж преди да започнат със стимулацията на G-точката). Може да направите атмосферата по-приятна като запалите свещи, пуснете си приятна музика, или каквото ви възбужда най-много.

Хубаво е да загреете показалеца и средния пръст и да ги използвате за откриването на G-точката си. Най-добрата поза за това е да клекнете или да легнете по корем. Масажирайте, като първоначално прилагате натиск и разтривате продължително – сигурни сме, че скоро ще си имате собствен и любим начин за стимулация. Възможно е да усетите лек дискомфорт или слаб позив за уриниране, което е напълно нормално и скоро ще се смени с много по-приятно усещане.

  • Сръчните ръчички

Самозадоволяването чрез стимулация на G-точката не е особено ефективно, тъй като е трудно да поддържате постоянен натиск. Точно по тази причина много жени предпочитат партньорът им да прави това.

G spot locationЛегнете по корем с разкрач и леко повдигнати бедра (това е само предложение, да легнете по гръб със свити колене също е често използвана поза). Нека партньорът ви да вкара пръстите си по посока на вашата G-точка, със стабилен и постоянен натиск. Дайте му свобода да експериментира – с кръговидни движения или както той пожелае, докато вие не откриете какво ви доставя най-голямо удоволствие. Казвайте му какво чувствате, за да го ориентирате по-добре. Комуникацията в това отношение е много по-важна, отколкото изглежда – ако кажете на партньора си, че сте харесали нещо, което всъщност не сте, той ще го повтори отново и отново. Не се страхувайте да споделяте желанията си!

Един от плюсовете на това да си имате партньор „под ръка” е следната поза. Щом пръстите му масажират G-точка ви, палецът му е идеално позициониран да масажира клитора. Още по-добре, може да използва и езика си! Толкова е просто, а може да доведе до изключителни висоти в интимните ви отношения.

  • Еякулaция

До 20ти век се е считало, че еякулацията на жената в следствие на стимулация на G-точката се е състояла от урина. Това до голяма степен се дължи на позивът за уриниране по време на стимулацията. Всъщност, G-точката е доста идентична с простатата при мъжа, а еякулационната течност наподобява спермата, но без сперматозоидите.

Някои жени никога не еякулират, някои го правят след като се възбудят, или след оргазъм. Важно е да запомните, че от жена до жена има огромна разлика и от това зависи как точно ще свършите вие. Имайте предвид, че еякулацията и оргазмът са две напълно независими едно от друго психологически неща (за жените).

3. Играчки за стимулиране на G-точката

G-spot stimulatorАко имате добър вибратор за стимулация на G-точката, тогава можете свободно да се самозадоволявате. Не пречи да го използвате с партньора си, разбира се. Главните плюсове са, че можете сами да достигате G-точката по-лесно, а вибрациите вършат цялата „ръчна” работа вместо вас. Ако сте начинаеща в този вид стимулация е по-добре да започнете с играчка направена от мек материал, като желе (Jelly). Въпреки всичко, някои жени предпочитат играчки направени от по-солиден материал, като пластмаса, метал и дори стъкло, защото могат да окажат по-добър натиск. Независимо от материала, една класическа G-точка играчка има извито връхче, така че да можете да насочвате вибрациите и натиска. Ако играчката има и малко моторче във връхчето, то тя е направена специално за стимулация на G-точката. Ето какво ви предлагаме ние:

 

Следващата стъпка зависи от вас

Това е най-основното, което трябва да знаете за G-точката. Последно нещо, което смятаме, че е хубаво да се сподели е, че контрацептивната диафрагма може да попречи на стимулацията на G-точката. Ако все пак държите на този вид стимулация, то е добре да помислите за друг метод на предпазване от бременност.