В месеца на жената

В месеца на жената
12 март 2019
Сексът не се случва във вакуум. Ние всички живеем в своите тела и тази физическа реалност влияе на това колко хубав е сексът за нас и дали изобщо искаме да го правим. Някак си сме по-предразположени да лудуваме между завивките, когато ни е топличко и сме се наспали добре. Гладът, тревогите, пмс-ът и всички други телесни дискомфорти могат да ни откажат от идеята, колкото и да ни се иска.

Важно е една жена да се грижи за себе си и за своето удоволствие, а не да очаква тази грижа да дойда отвън.  Ето няколко прости и лесни неща, които ще ви помогнат да се чувствате фантастично в кожата си - и в спалнята си!
 

Мастурбирайте често
 
Без майтап, мастурбацията е едно от най-лесните и приятни здравословни неща, които можете да направите за себе си. Повишеният кръвопоток в областа на таза е изключително полезен, а с вибрираща играчка става дори още по-лесно, отколкото с ръка. Отделно има много други плюсове - изобилие на хормон на щастието, който се разлива в организма ви при всяко свършване, както и анти-стрес ефект и дори облекчаване на главоболие.

kegelsПодбирайте миризмите около себе си

Нежен парфюм между китките или масажен гел по шията си е в реда на нещата, но внимавайте при използването на ароматизирани продукти в областта на гениталиите и особено избягвайте да ги вкарвате във влагалището. Чувствителната кожа може да реагира непредвидено, затова ако сте си харесали овкусен лубрикант и сте убедени, че микрофлората на вагината ви ще го понесе, първо тействайте някъде другаде по тялото си.

Правете кегелови упражнения
 
Силни тазови мускули = мощни и по-лесни оргазми. Но това не е всичко! Тазовите мускули имат и други задачи, например да предотвратяват изпускането, да правят раждането по-лесно и общо взето, да държат огромна част от органите ви на едно място. Вагинални кегелови упражнения или анални кегелови упражнения можете да правите рутинно и лесно у дома и дори навън. Това е интимен фитнес не по-малко важен от тренировките за красиво и стегнато тяло - но пък е доста по-приятен ;)

fun cup menstrual cupЗарежете тампоните
 
Тампоните предизвикват микро абразии във влагалището, тъй като бързо попиват влагата и често влизат навътре полу-сухи. Малките ранички по лигавицата могат лесно да се инфектират и това да предизвика неразположение по време на секс, включително парене. Вместо да играете руска рулетка с вагината си, опитайте менструална чашка, която е оформена доста по-комфортно спрямо женската анатомия и е най-хигиеничната алтернатива на тампона и превръзката.

Използвайте лубрикант
 
И то още в началото на акта. Не чакайте да изсъхнете първо, и чак тогава да нанесете лубрикант - направете го още преди първото проникване. Вагиналната сухота предизвиква дискомфорт и наранявания, които после парят по време на секс. Независимо дали става въпрос за ползване на кондоми или без, с пенис или с играчка - подходящото овлажняване ще ви донесе много повече наслада и ще ви спести много повече намръщени ситуации ;)

Обичайте се и се грижете за себе си, дами!