Количката е празна
Причини жената да не иска секс
Хората са променливи създания и с течение на една връзка, сексуалните динамики могат също да се изменят. В добрия случай, двамата партньора намират начин да се напаснат един с друг. Ако обаче усещате като неприятна и проблемна промяната в честотата, в която правите секс, то е много възможно това да се превърне в значима ябълка на раздора за вашата връзка. 

Разбира се, това може да се случи и с мъжете, но по-често засяга нежния пол. Ето кои са основните причини една жена да започне да отказва секс:
 
1. Уморена е / стресирана е
Цял ден тя си мисли как ще се гушне до любимия и ще прави сладка, сладка любов с него. И ето, вечерта настъпва, гушват се в леглото, но... очите й се затварят. Или в главата й бръмчат работните проблеми, които са я последвали у дома. Или е трябвало цял ден да върти къщата и малкото бебе, което не може без нейното внимание дори 2 минути. Всички тези неща могат до такава степен да изтощат жената, че след като се натрупат няколко такива дни или седмици, вечерите стават време за наваксване на сън, а не секс.

Решение: поделете си задълженията или инвестирайте в релаксиращ уикенд, когато децата са при бабите и дядовците. 

2. Депресирана е / има здравословен проблем
На никоя жена не й се прави секс, ако я боли зъб, приема лекарства, които потискат либидото й или пък е депресирана и почти не намира смисъл да става от леглото сутрин. В стълбицата с приоритети, личният комфорт винаги е преди правенето на секс.

Решение: за жалост тук единствен метод на действие е консултация с експерт и евентуална смяна на лекарствата. И много търпение от ваша страна.

3. Липсва й самочувствие
Ако една жена се чувства непривлекателна, нежеланието й да се съблече ще доминира желанието й да прави секс. Жените са изключително чувствителни на тема външен вид и особено често се сравняват с други жени от социалните медии. Още по-лошо става, ако ви е изловила да си говорите с жена, която тя смята за по-хубава.

Решение: ако смятате, че сама не вижда колко е хубава, помогнете й, като й правите по-чести комплименти и обръщате позитивно внимание на тялото й. Ако пък наистина има нужда да влезе във форма, започнете да ходите на фитнес заедно и да бъдете по-активни като двойка, както и да се храните по-здравословно.

4. Смята, че не й обръщате достатъчно внимание
Вниманието за жената е като секса за мъжа - то е много важно и се търси постоянно! Ако един мъж не обръща достатъчно внимание на жена си, тя ще започне да губи желание за секс (и вероятно ще започне да се оглежда). А мъжете дават най-много внимание в началото на връзката - тогава и жените дават най-много секс. Това не е случайност. 

Решение: обръщайте й повече внимание. Обаждайте се или пишете през деня, вземете й цветя, заведете я на кино с вечеря... изобщо, отнасяйте се с нея така, както когато сте започнали да излизате. Вниманието е истински афродизиак за нея!

5. Отегчена е от сексуалната програма
Ако любовната ви игра всеки път е една и съща, предвидима и репетитивна, е много вероятно партньорката да започне да се отегчава. 

Решение: добавете новости в репертоара си! Играчки, еротично бельо, секс козметика, разнообразни пози в спалнята, кухнята, хола, в хотел, в гора, на плажа... разнообразието е подправката на живота!

6. Вече не я привличате
За съжлание, не е изключено липсата на секс да се дължи на загубено привличане - хормоните са наистина своеволни. В началото на връзката са силни, но после отшумяват или се променят. Приемане на противозачатъчни или друг тип хормонална терапия може да повлияе силно на нивото на привличане у жената.

Решение: ако не става въпрос за хигиена или поддържане на външния вид, нивото на привличане у партньорката не зависи особено много от вас. В такъв случай е добре да прецените дали си заслужава да се борите за тази връзка, или е по-добре да се разделите.

7. Ядосана е
Ядосаната жена рядко иска секс. Нещо, което за вас няма особено значение (например, казали й сте, че ваш приятел ще преспи у вас ненадейно или пък неволно сте обидили някой, когото тя харесва) може моментално да смени "искам секс" с "не ме докосвай". Обикновено е пасивно-агресивно.

Решение: тук пак е въпрос на внимание. Жената обикновено се ядосва, че я засягате, като не зачитате нейното мнение или присъствие. Покажете й, че тя е на първо място за вас, и че сте готов да се съобразите с нея. Ако се наложи да се извините - направете го.

Да обобщим: Когато дългогодишен партньор започне да губи интерес и по-често да казва "не", отколкото "да", то е време за разговор. Ако има проблем, обикновено има и решение. Ако става въпрос за малко разочарование от време на време - такъв е животът. Но ако става въпрос за постоянно разочароваие - просто не си залсужава. Поговорете открито!
« назад