Количката е празна
Преждевременна еякулация

Преждевременна еякулация представлява широко разпространено сексуално нарушение, което се определя като настъпваща еякулация при минимална стимулация до-, по време- или много скоро след започване на половия акт. В някои случаи преждевременната еякулация настъпва без ерекцията да е достатъчна за осъществяване на полов акт.

Преждевременната еякулация е сериозно нарушение, което се отразява на самочувствието на мъжа. Проблемът е типичен за мъже от всички възрастови граници, а не само на младежите. Въпреки това явлението е доста често срещано в началото на половия живот на младите мъже.

Причини за преждевременна еякулация:
Преждевременната еякулация може да се наблюдава почти в началото на сексуалния акт при недостатъчно възбудено състояние. Когато се случва в началото на сексуалния живот, причините се дължат на силни емоционални вълнения или състояние на завишена полова възбуда.

Обикновено преждевременната еякулация не се повтаря или с течение на времето и повишаване на опита се преодолява успешно. В някои редки случаи обаче, лошият опит води до състояние на силна възбуда в главния мозък, което от своя страна може да причини заболяване.

Преждевременна еякулация:
Преждевременната еякулация може да се дължи и на възпалителни заболявания в пикочния канал и простатната жлеза. Твърде висока полова активност може да причини поява на чести ерекции. Негативите на тези ерекции са, че те са кратки по продължителност и се характеризират с преждвременна еякулация.

Съществуват и различни смесени форми на сексуалното нарушение. Преждевременната еякулация се разминаване между възбуда и еякулация – еякулацията може да настъпи преди достигане на максималното ниво на възбуда. 

Симптоми при преждевременна еякулация:
Преждевременната еякулация настъпва много преди желаното и от двамата партньори, става пречка жената да постигне сексуална удовлетвореност. В повечето случаи това не е заболяване, а липса на умение за контрол върху изпразването.

Диагностициране на преждевременна еякулация:
Сама по себе си преждевременната еякулация е проблем, който има характерни особености, поради което поставянето на диагнозата по-скоро се състои в откриване на причината за възникването.

Необходимо е да се установи дали проблемът е от психиологичен или физичен характер.

Партньорката също би могла да има значителен принос за справяне с преждевременната еякулация. Често тя се притеснява да говори по темата заради опасения, че ще нарани партньора си. Грубата реакция и обвиненията дори са по-лошия вариант.

« назад