• Начало
  • Новини
  • Не мога да свърша! Причините жената да не стига до оргазъм

Не мога да свърша! Причините жената да не стига до оргазъм

Не мога да свърша! Причините жената да не стига до оргазъм
11 ноември 2020

Сексът носи едно от най-страхотните удоволствия на този свят и е напълно нормално да гледаме на оргазма като на нещо естествено. Понякога обаче не стигаме до голямото О - повече от веднъж, или всеки път. Защо едни жени свършват с лекота, а други не могат да стигнат до края?

"Свършването" при хората е колкото еднакъв, толкова и индивидуален. Макар че липсата на оргазъм се среща предимно при жените, много възможно е и някои мъже да изпитват затруднение с достигане на върховното удоволствие по време на секс. Какво стои на пътя на полагащото ви се по право удовлетворение?

orgasmМозъкът
Знаете, че конкуренцията между мозъка и половите органи е ожесточена и всеки гледа да придърпа чергата към себе си. Вие съвсем съзнателно можете да дадете зелена светлина на шефа от горния етаж, който моментално ще се отърси от удоволствието и ще започне да работи:

„Заключих ли колата?“
„Дали сега е добре да правим секс?“
„Защо избра точно тази поза?“

Мислите от този сорт имат големи червени боксови ръкавици и нокаутират всяка възможност за оргазъм. Щом веднъж подкарате някакъв монолог в главата си, вие излизате от секса. Все едно да решавате математическа задача, докато някой удря барабани до главата ви. Когато правите секс, приемете, че щом сте стигнали до тук, всичко останало ще се случва след това.
 

Очакването
„Защо не става, кога ще стане?!“

Със сигурност ви се е случвало! Ако сте си позволили да мислите за пране и задължения, рано или късно започвате да се чудите кога цялото това клатене ще доведе до оргазъм. Ако обаче сте стигнали до този въпрос, отдавна вече не правите секс. Започвате да се самонаблюдавате отстрани, опитвайки се да откриете причината за бавенето и липсата на оргазъм. Може би ръката ви изтръпва? Брадата му ви драска? Отнякъде става течение? Започвате да се напрягате, а когато сте напрегнати не можете да дишате правилно. Опитайте се да дишате с отворена уста, имитирайки получаване на оргазъм – така ще поемете много кислород, мозъкът ви ще се замае леко и вероятно ще млъкне поне за няколко секунди, докато вие се наслаждавате на удоволствието.

coupleСъдията
„Много дебела изглеждам от този ъгъл!!!“

Ако започнете да се „гледате отстрани“, или да си представяте как изглеждате от гледната точка на партньора ви, 100% ще забележите свои дефекти (които в момента са видими само за вашите очи). Няма значение дали става въпрос за дебело коремче, друсащи се бедра или малки гърди - ако започнете да се приятеснявате как изглеждат по време на секс, ще се виждате като карикатура, която е всичко друго, но не и сексапилна. Замислете се – ако партньорът ви смяташе, че някоя определена част от тялото ви е ужасна, щеше ли да си легне с вас? Щом сте там и правите як, горещ секс, значи ви намира за най-сексапилното парче около себе си!

Обстановката
Студът е враг на възбудата. Страстта напуска тялото на жената още при първата мисъл затова как трябва да се съблече гола в големия студ. Да, по време на секс нещата се разгорещяват, но едно студено начало може да убие удоволствието и да накара жената да мечтае за топлото одеяло.

Ако мъжът не живее сам, жената може да се притеснява някой да не влезе и да види какво се случва. Независимо дали става въпрос за родители, деца или съквартиранти, мисълта за оргазъм ще бъде изместена от мисълта за това как някой влиза и я вижда разкрачена.

Отношенията
Понякога жените имат склонността да помнят обидите, дори да са били малки, шеговити и дори нанесени преди много време. Ако един такъв спомен за нанесена от мъжа обида се загнезди в ума на жената, сексът не само може да бъде незадоволителен, той може изобщо да не започне. Стигне ли се до секс, мъжете бързо забравят лошите неща и дават път на страстта си, но желанието на живота минава през мозъка й...а той е зает да си припомня онзи път, в който партньорът й я е нарекъл „дебелото ми то“.

Мъжът
Разбира се, възможно е и самият партньор да бъде в основата на това жената да не получава желаното удоволствие по време на секс. Най-често срещаната причина за това е претупаната любовна игра. Огънят на страстта се нуждае от поне 10 минутно подклаждане – време, което се струва прекалено дълго на повечето мъже, и те обикновено го скъсяват до 1-2 минути.

Болката
Болката е един от най-големите страстоубийци (освен, ако не си падате по нестандартни практики). Когато една жена усеща болка по време на секс, тя съвсем естествено иска да премахне източника на дискомфорт. Много неща могат да предизвикат болка – липсата на лубрикант, наболата брада, хапането, прекалено дълбокото/грубото влизане, затиснат крайник и дори интимното окосмение на мъжа, когато се трие срещу клитора.


Жената отдава ума си на страстта малко по-трудно от мъжа и това може да намали удоволствието, което тя изпитва по време на секс. За да сте сигурни, че и двамата ще се насладите на задоволителен полов акт, поговорете и се постарайте всичко да е така, както ви харесва!