Количката е празна
Микропенис - въпросите, които се страхувате да зададете

Понякога изглежда така, сякаш всичко започва и свършва с размера на члена. Винаги някой си го "мери" с някой друг. Повечето мъже са изпитвали съмнения или притеснения относно размера си в един или друг момент от живота си. Жените пък обикновено го обсъждат с приятелки. Но както всяка друга част на тялото, хората са индивидуално устроени и имат различни черти и характеристики - високи, ниски, с големи гърди, с малки гърди, с дълга коса, с къса коса... Фактът е, че пенисът на мъжа е създаден с уникална конфигурация и е въпрос на природа и късмет какъв ще му се падне. Така е и с женските гърди.

До голяма степен мъжете нямат контрол над размера на члена си, освен ако на по-късен етап не предприемат уголемяване. Ако имаха пълен контрол, светът щеше да е пренаселен с огромни пениси... които не са чак толкова естетични и желани, колкото си мислим. 

micropenisКакво е микропенис?
Някой мъж може да се чувства така, сякаш има малък член - толкова малък, че може да се смята за микропенис. В действителност, понятието "микропенис" не може да бъде използвано съвсем фриволно. То е медицинско състояние, което се диагностицира от професионалисти.

И все пак, какъв е общият критерий? Съвсем накратко, пенисът на зрял мъж (25-35 г) с размер в еректирало състояние по-малък от 7 см, се счита за микропенис. Това може да се диагностицира още при раждането. Състоянието се причинява от хормонална аномалия по време на развитието на ембриона. Хормоналният дисбаланс е резултат от ниското производство на тестостерон. Истинският микропенис се среща у 1,5% на 10 000 родени мъжки деца. При раждане, ако размерът е значително по-малък от средния 2,2 сантиметра, се смята за микропенис.

Лекува ли се?
Възможни са начини за уголемяване на члена при микропенис. Малкият член може да се уголеми с екстендер, но трябва да бъде поне 5 см в отпуснато състояние. При микропенис, лечението е добре да започне рано. Единият начин е хормонална терапия, която се предприема преди пубертета, тъй като тогава е най-ефективна. Използва се тестостеронен крем или специално предписана инжекция. Ако лечението е успешно, може да се получи до 100% уголемяване на члена на момчето.

Има и опция за операция, но тя е по-рискована. В този случай, медицински професионалисти поставят имплант в члена, но с тази опция идват много усложнения.

В миналото, някои родители са правили смяна на пола на малкото дете, ако се роди с микропенис. Тази практика обаче в днешно време се счита за неетична.

Психологически фактори 
Вярно е, че обществото често поставя огромен акцент върху размера на мъжкото достойнство и че "малкият член" често се ползва за обида. Има силен натиск върху мъжа да има голям член, защото смятаме, че жените така го обичат. В действителност обаче, реалността е друга. Мъжете с микропенис са си нормални мъже. Те могат да имат достатъчно самочувствие, мъжествени са, със здраво либидо и сексуална функция. Те нямат проблем с постигането на ерекция и поддържане на сексуално задоволителни връзки, стига да работят с това, което имат.

Ако един мъж обаче си постави грешна диагноза, само защото членът му не е в "златната среда" или толкова голям, колкото му се иска, то той може да прекара дълги години, странейки от сексуални активности и връзки.

Подобни състояния


"скрит" пенис - това е състояние, в което членът е частично или напълно скрит под повърхността на кожата, корема, бедрото или скротума.

- "оплетен" пенис - когато кожата на скротума е затворена необичайно над главичката на члена. Това състояние може да се появи при раждането или при усложнения по време на обрязване.

Въпроси и отговори за живота с микропенис 

Може ли човек с микропенис да има здравословен сексуален живот?
Да, повечето мъже с микропенис могат абсолютно да имат нормален сексуален живот, който включва пенетрация. 

Възможна ли е мастурбацията?
Да, възможна е. Всеки мъж, с течение на времето, открива как най-ефективно да си доставя удоволствие.

Възможен ли е оргазмът?
Да, точно както мъж с микропенис може да получи ерекция и да мастурбира, може също така и да получи оргазъм.

Какъв е сексът с микропенис?


Да се наслаждаваш на сексуалната активност с микропенис е въпрос на отношения, правилна поза, вид занимания и фокусиране върху позитивното. Докато микропенисът може да бъде некомфортно състояние за някои мъже, то истински задоволителният секс е възможен и за тях, и за партньорите им, стига да се фокусират върху актове, които са удобни, а не върху тези, които не са удобни. Например, подходящи са забавленията с пръсти, уста, играчки, страп он колани за мъже или вибратори за двойки.

Най-добрата поза за пенетриращ секс при микропенис е кучешката, с много наведена партньорка (на лакти). Независимо дали става въпрос за стимулиране на клитора, G-точката, простатата или френулума, използването на разнообразни секс пози и играчки ще оптимизира еротичните забавления, независимо от размера.
 
Друго: Използвайте пръстите си, други части на тялото (фистинг), говорете мръсно, използвайте дилдо или вибратор, BDSM аксесоари и други вълнуващи секс играчки. 

Каква е средната големина на пениса и наистина ли колкото повече, толкова повече?
След продължителни проучвания е станало ясно, че средният член, когато е еректирал, е между 11 и 16 см. 85% от жените признават, че са щастливи с размера на техния мъж, докато 45% от мъжете казват, че пенисът им е твърде малък. От това разминаване може да ни стане ясно колко повече искаме, отколкото е нужно!

Човекът и неговата ценност не се свежда само до половите му органи. Всеки мъж и всяка жена, независимо от това колко малки, големи или необичайни тела имат, заслужава да се наслаждава и да изследва своята сексуалност с правилните хора. Важно е човек да не се предава и да търси радостта от секса!

« назад