Как спортуването подобрява сексуалния живот

Как спортуването подобрява сексуалния живот
3 ноември 2020
Сексът допринася по много начини за благосъстоянието на човека. "Креватната гимнастика" е преди всичко физическа активност и невинаги е толкова лесна, колкото си мислим! Пък и щом сексът прави толкова неща за нас, какво можем да направим ние, за да подобрим сладкото време, прекарано в спалнята?
 
Можем да спортуваме!

yogaАко лекичко ви се свива отвътре, когато чуете "спорт" - спокойно, не сте сами! Някои от нас съвсем изоставят тренировките, което в комбинация с ежедневното седене на офис стол може да се отрази доста зле в дългосрочен план. В крайна сметка физическата активност винаги е била от полза. В тази статия ще разберете как точно благоприятства правенето на секс!


Полза 1: Носи позитивна нагласа към тялото

Мигът, в който видиш отражението си в огледалото и забележиш дори лека следа от тонус по тялото си; мускулът е малко по-твърд и знаеш, че си положил много усилия за  да го постигнеш... това е едно истински позитивно усещане. Да харесваш начина, по който изглеждаш носи особен вид самочувствие, което е устойчиво и съвсем естествено се пренася в спалнята. За много хора тренировките са източник на тази зареждаща вътрешна енергия.

Размерът и формата на тялото нямат значение. Не е нужно човек да е слаб, за да е във форма. Спортуването си личи на всеки вид тяло. Активността неизбежно води до по-позитивен образ за повечето хора, а позитивният образ - какъвто и да е той - повишава самочувствието и увереността, както и усещането за привлекателност.


Полза 2: Подобрява сексуалното представяне

Физическата активност помага на тялото да се представи максимално добре във всеки аспект от живота ни. Проучване на Университета в Калифорния показва, че упражненията увеличават „честотата на различни интимни дейности, адекватното функциониране по време на секс и процента на постигане на оргазъм“.

sportyКраят на това изречение наистина привлича вниманието! Подобно проучване от Тексаския университет установява, че упражненията засилват „физиологичната сексуална възбуда при жените“. С други думи, жените, които тренират редовно, могат да са по-възбудени от тези, които не го правят.

Разбира се има и „обикновени“ ползи от тренировките, които са особено полезни по време на секс: редовното правене на упражнения може да се отрази добре на сексуалната активност чрез подобрено регулиране на сърдечната честота, дишането и мускулния контрол. Да не говорим за издръжливостта, която е нужна да бъдеш отгоре повече от 5 минути.


Причина 3: Спортуването смачква стреса

Тялото действа по различен начин, когато е под стрес. Стресът значи опасност - а когато си в опасност, хич не ти е до секс. Кортизолът, който се произвежда по време на стрес, може сериозно да засегне либидото и при жените, и при мъжете.

Упражненията стимулират производството на ендорфини, които ни карат да се чувстваме добре. Това допринася за здравословно сексуално желание.

Спортуването също оказва положително влияние върху депресията. Тя, както много от нас знаят от първа ръка, има разрушителен ефект върху сексуалния живот. Правейки редовно упражнения човек може да намали стреса, да упражни известен контрол върху депресията и да увеличи желанието си за секс. Това е магичен кръг от позитиви!


Причина 4: Подобрява кръвообращението

Кардио тренировките са полезни за активния сексуален живот. Бързото ходене, джогинга, бягането, плуването и колоезденето подобряват кръвообращението. Кръвта пренася кислород към мускулите и повишава капацитета и издържливостта им, а това дава енергия и сила за други интензивни дейности... например секс!

fitness
Упражненията подобряват здравословния кръвен поток, необходим за сексуалната активност. Това е и сред първите неща, което повечето лекари предписват за еректилна дисфункция.


Причина 5: Подобрява гъвкавостта

Упражненията подобряват и работата на сухожилията. Това ни прави по-гъвкави и издържливи в позите, които сме решили да заемем. За да постигнете прилична гъвкавост не е нужно да практикувате йога на хималайски връх, да заминете за остров в Югоизточна Азия или да седите в сауна на някой алпийски фиорд. Можете да работите върху своята гъвкавост в свободните си 20 минути през деня, като всичко, което ви трябва, е равен под, удобни дрехи и може би някой видеоклип в YouTube за насоки.


Всеки, който е бил отгоре по време на секс повече от 5 минути знае, че това не е шега работа. Сексът е дейност на цялото тяло. Поддържането на мускулите и кръвоносните съдове в топ форма ще ви позволи да се възползвате от предимствата на отличния тонус и в спалнята!