Количката е празна
Влияние на анаболните стероиди върху сексуалната функция

Проучване показва, че много мъже, които ги използват, са наясно със страничните ефекти на анаболните стероиди като еректилна дисфункция.

 

Връзка между анаболните стероиди и еректилната дисфункция

Всеизвестно е, че анаболните стероиди, като помагат за създаването на мускулна маса, могат да причинят дълбоки странични ефекти.

Какво са стероидите?

Когато казваме стероиди, имаме предвид анаболните стероиди, които са синтетични версии на мъжкия хормон тестостерон. Това са лекарства за изграждане на мускули, предназначени да повишат атлетичните показатели и сила.

Много мъже продължават да злоупотребяват със стероиди, въпреки че знаят, че имат сериозни, ограничаващи живота и потенциално смъртоносни странични ефекти, според последните открития.

 

Какви са страничните ефекти от приема на анаболни стероиди?

При мъжете обаче има специфични ефекти, които вредят на шансовете за възпроизводство. Свиване на тестисите и намален брой сперматозоиди са чести странични ефекти от употребата на стероиди. Стероидите осигуряват тестостерон на тялото, което може да доведе до самото тяло да спре да произвежда този хормон.  

Анаболните стероиди помагат за развитието на мускулите, което примамва много мъже, които търсят по-лесни начини да развият мускулите, да ги включат в своя план за културизъм. Лошата новина обаче е, че прекалената зависимост от анаболни стероиди пречи на способността на организма да произвежда тестостерон, което може да доведе до еректилна дисфункция. По същество тялото вижда, че тестостеронът идва от други източници, така че спира да произвежда свой собствен. Обикновено се смята, че това е основната причина, поради която човек може да изпита еректилна дисфункция след продължителна употреба на стероиди. Това намаляване на тестостерона също може да причини проблеми с безплодието и намален брой сперматозоиди.

Анаболните стероиди като тестостерон са хормони за повишаване на производителността, които увеличават мускулната маса и повишават атлетичната способност, което е довело до злоупотребата по -специално от мъжете. Употребата на стероиди обаче има някои ограничаващи живота и сериозни странични ефекти, включително намален брой сперматозоиди, еректилна дисфункция, плешивост, развитие на гърдата и повишен риск от сърдечни заболявания, инсулт и чернодробна или бъбречна недостатъчност.

Въпреки това злоупотребата със стероиди продължава, проучване от 2019 г. изчислява, че в световен мащаб 3.3% от населението или 6.4% от мъжкото население злоупотребяват със стероиди. Последните данни показват, че стероидите не само представляват сериозни рискове за здравето на индивида, но също така причиняват увреждане на сперматозоидите, така че могат да бъдат вредни за бъдещите им деца. За да се реши адекватно този здравен проблем, е необходимо да се установи дали мъжете, които злоупотребяват със стероиди, са напълно наясно с всички рискове или просто ги игнорират.

В това проучване д-р Никола Лихоносов и колегите му от Първия държавен медицински университет на Павлов в Русия проведоха анонимно проучване на мъже, които редовно посещават фитнес залата, за да оценят знанията им за използването и отношението към рисковете за здравето от приема на анаболните стероиди. От 550 анкетирани 30,4% са заявили, че използват стероиди, 74,3% от потребителите са били на възраст 22-35 години, а 70,2% от потребителите са казали, че са запознати с страничните ефекти. Освен това 54,8% от всички анкетирани посочили, че биха искали да получат повече експертна информация за стероидите и техните странични ефекти.

Д-р Лихоносов казва: „Тези открития бяха изненадващи, не само че честотата на злоупотребата със стероиди беше висока, знанията за вредните странични ефекти също бяха високи, но това не ги спира да ги приемат.“ Сега той планира да проучи как да лекува хормоналните дисбаланси и разстройства, причинени от злоупотреба със стероиди. 

 

Кои медикаменти можем да приемем, за да възвърнем ерекцията след прием на анаболни стероиди?

Виагра е лекарство, което обикновено се предписва за лечение на еректилна дисфункция (ЕД). Той действа, като отваря артериите за по-голям приток на кръв. Някои хора използват Виагра, за да помогнат за преместване на анаболни стероиди през кръвния поток.

Това не е единствената причина мъжете, които приемат стероиди, също да пробват Виагра. Сред многото потенциални странични ефекти от употребата на стероиди е еректилнта дисфункция. Това означава, че потребителите на стероиди може да искат да приемат Виагра просто, за да подобрят сексуалния си живот.

Друго много ефективно средство за лечение на еректилна дисфункция е Черна мравка (German Black Ant), която превъзхожда Виагра по няколко показатели: Черната мравка е изцяло билков продукт, без странични ефекти, не пречи дори, ако имате високо кръвно. Действието й започва от 30-40 минути след прием. Имайте предвид, че този продукт (както и останалите) има фалшификати. Можете да различните истинската Черна мравка от останалите с това, че в нейната опаковка се съдържат 6 таблетки, които са черни на цвят.

Също така в тази класация попада и аптечен Циалис (Cialis) – не на последно място, предназначен именно за лечение на еректилна дисфункия. Активната съставка при него е Тадалафил (Tadalafil), докато при Виагра (Viagra) активната съставка е Силденафил (Sildenafil). Някои хора предпочитат именно този медикамент, тъй като не се повлияват от съставките на Виагра, както и обратно – има хора, предпочитащи Виагра, тъй като Силденафилът им действа по-добре.

Вие сами можете да определите кое е най-доброто за вас.

Разгледайте нашата секс-аптека и изберете най-доброто за вас. Нашата аптека предлага висококачествени продукти – гарантираме за това!

« назад